تدابیر نوشیدن چای در طب سنتی
چای نوشیدن یکی از عادات محبوب ما ایرانیان به خصوص در شبانگاه است که مانند هر نوشیدنی دیگری، فواید و مضرات خاص خود را دارد، اما برای این که از شدت ضرر و زیانهای آن کاسته شود و فواید آن بیشتر نمود کند، باید به اندازه و در زمان مناسب نوشیده شود، پس در این پست با ما همراه باشید تا شما را با مناسبترین و بهترین زمانهای صرف چای از منظر طب سنتی آشنا نماییم:. منشاء انواع چای که در بازار موجود است؛ از چای سیاه گرفته تا چای سبز و اورلانگ (نوعی چای تایلندی) همگی برگ گیاه چای است و همگی با طبع گرم و خشک هستند (اما در برخی خشکی بیشتر است) و بسته به اینکه درجات تخمیر تا چه حد باشد، چای به انواع متفاوتی تقسیم میشود….

چای ایرانی به ۱۵ تا ۳۰ دقیقه زمان برای دم کشیدن نیاز دارد؛ بنابراین بهترین زمان برای نوشیدن چای حداکثر تا نیم ساعت پس از دم کشیدن آن و به شکل رقیق و کمرنگ شده و با فاصله یک تا دوساعته بعد از غذا و با همچنین با فاصله از زمان خواب است. برخی طبع چای را به جهت تسکین عطش و کاهش حرارت و التهاب داخلی بدن سرد دانستهاند در صورتی که اصلاً این موضوع صحت ندارد و چای با تلطیف اخلاط بلغمی غلیظ و پاکسازی اخلاط لزج از سطح دستگاه گوارش منجر به این امر میشود. مصرف چای میتواند در افرادی که معده ضعیف دارند، باعث افزایش اسید معده، تحریک معده و کاهش اشتها، یبوست و اسهال شود.

طبیعت و مزاج چای در درجه دوم گرمی و خشکی قرار دارد، از این رو، مصرف آن در زمانهای مناسب، سودمندتر خواهد بود. درست است که چای سفید خواص بالایی نسبت به انواع چای دارد، اما فراموش نکنید که:. مصرف بیش از دو یا سه لیوان آن در روز، عوارض زیر را در پی خواهد داشت:. پس در صورت خرید چای سفید، از معتبر و اصل بودن آن اطمینان حاصل کنید.
چای بعد از غذا خوب یا بد؟
همچنین توصیه میشود افراد مبتلا به کمبود آهن باید مصرف چای سیاه را در طول روز کمتر کنند و به جای چای، دمنوش بنوشند، ، نوشیدن چای بعد از غذا خطر ابتلا به کم خونی را در افرادی که مستعد کم خونی هستند افزایش میدهد و توصیه می شود این افراد از نوشیدن چای بعد از غذا صرف نظر کنند ، در صورتی که علاقه دارند بعد از غذا خوردن چای بنوشند ، این افراد میتوانند دمنوش ها را جایگزین چای کنند آنها میتوانند دمنوش ها را هم در طول روز و هم بعد از غذا بنوشند. در واقع مصرف چای بعد از غذا عملکردی دو گانه دارد به این صورت که برای افرادی که دچار مشکل هضم هستند مفید است، اما در مقابل برای کسانی که دچار کمبود آهن هستند توصیه نمیشود ، پس قبل از تصمیم به نوشیدن یا ننوشیدن چای بعد از غذا بهتر است به بررسی وضعیت جسمانی خود بپردازیم و ببینیم که این نوشیدنی برای ما فایده دارد یا خیر.

در صورتی که دچار کمبود آهن هستیم و علاقه مند به نوشیدن چای بعد از غذا هم می باشیم بهتر است گیاهان دیگر را از دمنوش ها انتخاب کنیم و آنها را جایگزین چای کنیم ولی اگر مشکل کمبود آهن نداریم میتوانیم چای را بعد از غذا هم بنوشیم و از اثرات آن بر هضم غذا سود ببریم. چای به سیستم گوارش کمک میکند تا با تحریک بزاق دهان، صفرا و اسید معده هضم راحتتری انجام دهند، همچنین با داشتن آنتی اکسیدان ها به عنوان یک ضد التهاب قوی از عوارض گوارشی جلوگیری میکنند و با افزایش ترشح آنزیمهای گوارش به تجزیه ی پروتئین ها کمک میکنند. در این مقاله دلایل مفید بودن یا نبودن نوشیدن چای بالافاصله بعد از غذا را توضیح میدهیم، و همینطور بررسی میکنیم که چطور چای بعد از غذا به افراد در هضم غذا کمک میکند و همین طور بررسی میکنیم که چرا چای بعد از غذا برای برای بعضی افراد توصیه نمیشود.

نوشیدن چای بعد وعده غذایی موضوع بحث برانگیزی است، برخی بر این باورند که برای سلامتی مناسب نیست؛ در حالی که علاوه بر مواردی که ذکر شد مطالعات متعددی وجود دارد مبنی بر اینکه چای بعد از غذا به هضم غذا کمک میکند و باعث جذب مواد مغذی مختلف میشود. تعداد زیادی از مردم هستند که از درد معده رنج میبرند، گرچه بهترین راه برای کاهش این دردها جلوگیری از پر خوری و یا مصرف انواع خاصی از غذاهاست اما استفاده از چای و دمنوشهای گیاهی هم میتواند به عنوان یک آرام بخش طبیعی به حل این مشکل کمک کند. اگر شما عادت به نوشیدنی های گازدار بعد از غذا دارید ممکن است بعد از چند ساعت یا حتی چند روز بعد از صرف غذا احساس سنگینی و سوزش معده کنید، در این موارد انواع خاصی از دمنوشهای ادرار آور میتوانند کمک کنند و این ناراحتی را برطرف کنند.

مصرف چای، شیر و آب یخ بعد از غذا ممنوع!
افراد مسن و کسانی که بیماریهای قلبی پیشرفته دارند، یا سرخرگهای اصلی خونرسان به مغز و شریانهای گردن در آنها تنگ است، بهتر است حداقل تا ۳۰ دقیقه بعد از خوردن غذای سنگین به حمام نروند، زیرا بعد از خوردن غذای نسبتا سنگین، خون به سمت دستگاه گوارش می رود و خونرسانی به مغز کاهش مییابد. این عادت می تواند تاثیر مثبتی روی خواب داشته باشد ولی به شرطی که بین وعده غذایی شام و نوشیدن شیر فاصله ای حدود دو ساعت وجود داشته باشد؛ برای مثال اگر ساعت هشت شام خورده اید و قصد دارید حدود ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه بخوابید می توانید از ساعت ۱۰ تا ۱۱ یک لیوان شیر بنوشید. نکته دیگر اینکه نوشیدن آب بعد از غذا خوردن ، باعث رقیق شدن شیره معده میشود و میتواند در هضم غذا اختلال ایجاد کند؛ بنابراین بهتر است نیم ساعت قبل از غذا و نیم ساعت بعد از اتمام غذا، آب ننوشید.

همچنین آدامس جویدن نیز در فرآیند هضم غذا را با اختلال مواجه می کند ولی جویدن سقز سفید با کندر باعث تقویت معده، لثه و دندان می شود بنابراین جایگزین مناسبی برای آدامس محسوب می شود. نتایج تحقیقات نشان داده دود سیگار میتواند محیط معده را اسیدی کند و این عامل روی عملکرد معده تاثیر منفی میگذارد و مانع هضم صحیح غذا میشود. از سوی دیگر، کشیدن سیگار بعد از غذا خوردن ، بهخصوص در افراد مبتلا به سندرم روده تحریکپذیر، درد و علایم شکمی را به دنبال خواهد داشت. افراد در صورت نیاز می توانند در حین غذا از عرقیجاتی مانند زیره سبز، زنیان، نعناع و رازیانه استفاده کنند زیرا این نوشیدنی ها ضد نفخ هستند.
بدن هنگام ورزش نیاز به اکسیژن دارد بنابراین انجام فعالیت بدنی بلافاصله پس از صرف غذا باعث می شود، اکسیژن کافی به بدن برای هضم غذا نرسد. ترکیبهای تانن اگر به فاصله کمتر از نیم ساعت بعد از غذا خوردن خورده شوند، به آهن موادغذایی میچسبند و مانع جذب آنها میشوند. در متون پزشکی آمده سیگار چه بعد از غذا و چه قبل از آن خطرناک است و خطر مصرف آن بعد از غذا خوردن بر خلاف تصور عموم مردم بیشتر نیست. بهتر است نیم ساعت قبل و بعد از غذا خوردن میوه نخورید، چون سبب نفخ معده میشود، البته میوه پخته (مثل کمپوت میوه) اشکالی ندارد. افراد باید توجه داشته باشند که حداقل ۲ ساعت پس از استفاده از مواد پروتئینی و کربوهیدرات از انجام فعالیت بدنی شدید پرهیز کنند.
افرادی که با معده پر، جسم سنگینی بلند میکنند، در واقع نوعی فعالیت بدنی انجام دادهاند که میتواند به قلب فشار بیاورد. دراز کشیدن بعد از غذا خوردن و با معده پر ممکن است باعث شود مقداری غذا از معده به مری بازگردد و ریفلاکس ایجاد شود (ترش کردن غذا).
چای بعد از غذا ، خوب است یا بد؟
به گزارش مجله دلتا؛ بسیاری میپندارند که این کار موجب از دست رفتن آهن غذا و کمبود خون میشود؛ اما طی تحقیقات اخیر مشخص شده است که نوشیدن چای بعد از غذا نه تنها از جذب آهن در بدن جلوگیری میکند، بلکه عوارض دیگری نیز در پی دارد. لازم به یادآوری است، گذشته از مفید یا مضر بودن مصرف چای، نوشیدن روزانه، مستمر و مداوم چای، باعث وابستگی و اعتیاد به این نوشیدنی میشود که خود این امر بهتنهایی عوارض متعددی را در درازمدت برای ما ایجاد خواهد کرد. مقید کردن خود به نوشیدن روزانه چند لیوان چای سیاه، شما را از نوشیدن سایر دمنوشهای مفید مانند (بهارنارنج، بادرنجبویه، دارچین، گلگاوزبان، کاکوتی و…) محروم می کند که به هیچ عنوان مطلوب نیست.

مصرف چای پس از صرف وعدههای غذایی میتواند مضراتی برای سلامتی شما بهمراه داشته باشد؛ برخی از عوارض نوشیدن چای بعد از غذا عبارتند از:. اینکه چه مدت از وقت خوردن وعدۀ غذایی یا میوه گذشته باشد، خواص و مضرات خوراکیها و دمنوشها را متفاوت میکند. از سوی دیگر، وابستگی به مصرف صرفاً چای سیاه از میان صدها نوع چای مفید و پرخاصیت ایرانی باید محدود شود. چای انواع مختلفی دارد: چای سیاه که نوشیدنش بسیار متداول است، چای سبز و چای سفید. در این مطلب به ۷ بیماری و عارضه مصرف چای بعد از وعدههای غذایی اشاره شده است. اما نکته مهم دیگری که باید در نظر داشته باشید، زمان صرف این دمنوشها است.

یکی از عاداتی که اغلب ما ایرانیان داریم، نوشیدن چای بعد از غذا است. مصرف چای بعد از غذا میتواند برای سلامتی شما بسیار زیانبار باشد. بههمین سبب توصیه میشود که از انواع مختلف دمنوش استفاده کنید. سلام چای ، جزونوشیدنی های هر ساعت وهر روزه ما ایرانی هاست بخصوص بعد از غذا که در این مقاله با پژوهژهی که شده میبایست دو ساعت بعد نوشید سپاس از این اطلاعاتی که بما داده اید. دقیقا درسته، چای بسیار مضر هستش کاش مقاله ها و متنهای جامع تری در این خصوص ارائه بدید برگرفته از طب سنتی که از عوارض زیاد چای صحبت میکنن. ممنون وسپاس به خاطر اطلاع رسانی بسیار مفید بجهت سلامتی مردم ،،،.
فواید نهفته نوشیدن چای برای سلامتی چیست؟
پیشگیری، تسکین علائم و تسریع بهبودی سرماخوردگی و آنفولانزا، پیشگیری از بوی بد دهان، پیشگیری و کاهش اثرات دیابت نوع دوم، کاهش علائم مواد حساسیت زا ، کاهش علائم عارضه پارکینسون، کاهش گسترش عفونت ویروس HIV را در بدن، حفظ کننده تعادل مایعات بدن، رفع خستگی و استرس، پیشگیری و التیام درد بیماری آرتروز، پیشگیری از عارضه پوکی استخوان، کاهش آسیبهایی که سیگار به DNA وارد میآورد، کند کننده روند پیری، جلوگیری از لخته شدن خون، یک ضد ویروس و ضد باکتری، افزایش متابولیسم و کمک به کاهش وزن، افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن، اثرات ضد التهابی دارد، تصفیه خون و کنترل فشار خون و کلسترول، پیشگیری از اختلالات پوستی از فواید انواع چای برای سلامتی بدن است.

چای سبز یکی از سالمترین نوشیدنیهای دنیا است که افراد زیادی از خوردن آن غافل هستند، چای سبز نه تنها میتواند عملکرد مغز را در کوتاه مدت بهبود بخشد بلکه میتواند با افزایش سن از مغز شما محافظت کند، این نوشیدنی دارای آنتی اکسیدانهای مقوی است که میتواند از جنبههای مختلف سلامتی شما مانند ابتلاء به سرطان، خطر ابتلاء به بیماری قلبی و بهبود عملکرد حافظه محافظت کند. خواص ضد سرطانی چای نیز از جمله مواردی است که میتواند در حفظ سلامت پوست مؤثر باشد، به طوری که ترکیبات پلی فنلی موجود در چای مانع فعالیت ترکیبات سرطان زا به ویژه ترکیبات نیتروزی میشود که در فراوردههای گوشتی وجود دارد و این خواص آنتی اکسیدانی، پیری زودرس پوست را به تأخیر میاندازد.

نوشیدن چای زنجبیل میتواند ناراحتی معده را نیز کاهش دهد، از حالت تهوع پیش گیری کند، استرس را کاهش دهد، با سرماخوردگی مبارزه کند، گرفتگیهای عضلانی، در دوران قاعدگی را کاهش دهد، سیستم ایمنی را تقویت کند، سطوح قند خون را عادی سازد، اشتها را تنظیم کند، و سوزش سر دل و نفخ را تسکین دهد. از مهمترین عوارض نوشیدن چای کهنه دم میتوان به تولید سم در بدن، بروز مشکلات گوارشی، ایجاد سردرد و نیز به وجود آمدن احساس خستگی در فرد اشاره کرد، چای را خیلی داغ نخورید، دلایلی در دست است که خوردن مایعات خیلی داغ ممکن است به مخاط گلو و نای آسیب برساند و به بروز سرطان منجر شود.

چای بعد از غذا آری یا خیر؟
بعضی مطالعات نشان دادند که میزان بروز کم خونی در بین مصرف کنندگان چای در مقایسه با سایر افراد بیشتر است، در حالی که مطالعات دیگر چنین ارتباطی را در کودکان و بزرگسالان نشان نمی دادند. کمبود آهن در بدن منجر به بروز کم خونی می شود، اما ممکن است حتی بدون بروز کم خونی، اثرات مخربی بر روی کارآیی ذهنی و فکری فرد، توان کار کردن، رفتار و پاسخ های ایمنی او داشته باشد. عوامل متعددی بر میزان ذخایر آهن بدن افراد تاثیرگذارند که شامل: عوامل ژنتیکی، اجزاء رژیم غذایی و زمان نوشیدن چای هنگام مصرف غذاهای گیاهی است. برای رسیدن به یک نتیجه کلی در مورد تاثیر چای بر وضعیت آهن، مطالعات گسترده گوناگونی در کشورهای مختلف و گروه های سنی و جنسی متغیر، انجام گرفت.

هر چند که چای جذب آهن گیاهی را کاهش می دهد، اما به این معنا نیست که مصرف زیاد چای باعث ایجاد وضعیت نامطلوبی از آهن در بدن افراد می شود. افراد سالم یعنی کسانی که یک برنامه غذایی مناسب و متعادل دارند و با توجه به غلظت فریتین سرم، دارای ذخایر کافی آهن در بدن خود هستند. ولی در افرادی که در معرض کمبود آهن هستند (وضعیت آهن بدنشان لب مرز است)، به نظر می رسد نوشیدن چای باعث کمبود آهن در بدنشان می شود. به علاوه، آهن یکی از اجزاء تشکیل دهنده ی بسیاری از آنزیم ها در بدن است و برای انجام تعدادی از فرآیندهای متابولیکی لازم است. بعضی محققین معتقدند افراد می توانند همیشه خود را با دریافت کم آهن مطابقت دهند و وضعیت آهن خود را در حد مطلوب حفظ کنند.

کمبود آهن در رژیم غذایی، یکی از مهم ترین عوامل ایجاد کمبود این ماده مغذی در بدن است که منجر به بروز کم خونی می شود. نوشیدن چای، جذب آهن گیاهی را تحت تاثیر قرار می دهد، ولی تاثیری بر جذب آهن گوشتی ندارد. هنگام بررسی رابطه مصرف چای با وضعیت آهن بدن بایستی تمامی این عوامل را در نظر گرفت. آهن یکی از املاح مورد نیاز بدن است و اعمال حیاتی متعددی را در بدن به عهده دارد. مطالعات نشان داده که مصرف چای تاثیری بر روی وضعیت آهن در بدن افراد سالم ندارد. فریتین، نوعی پروتئین در خون است که آهن را برای انجام متابولیسم ذخیره می کند. نیاز غذایی افراد به آهن بر اساس سن، جنس و نوع رژیم غذایی متفاوت است.
یک متخصص تغذیه: مصرف چای بعد از غذا تا 90 درصد آهن بدن را از ...
پاسدار شیوع فقر آهن را در دوران بارداری به علت اضافه شدن نیاز آهن جنین عنوان کرد و افزود: چنانچه مادر قبل از بارداری تغذیه مناسبی به لحاظ تامین آهن داشته باشد دراین دوره با مشکلی روبه رو نخواهد شد، اما در غیر این صورت اضافه شدن نیاز آهن جینن به مادر، مادر را در معرض کمبود آهن قرار خواهد داد. وی با بیان اینکه آهن "غیر هم" موجود در منابع گیاهی به سختی و به مقدار کم جذب بدن شده، مصرف همزمان گوشت را به همراه منابع گیاهی جهت جذب بیشتر این نوع آهن توصیه کرد و افزود: تنها منع مصرف این مورد در افرادی است که مبتلا به چربی خون و یا بیماری های قلبی و عروقی هستند. این متخصص تغذیه و رژیم های درمانی فقر آهن را در زنان به علت وجود سیکل ماهانه شایع عنوان کرد و افزود: بهتر است زنان در این دوره مصرف غذاهای حاوی آهن را در برنامه غذایی خود افزایش دهند و در صورت فقر آهن شدید در این دوره، قرصهای آهن را با تجویز پزشک مصرف کنند.
به گفته پاسدار در این دوره رقابت بین جنین و مادر بر سر جذب آهن صورت می گیرد که جذب آهن توسط جنین بسیار قوی تر از مادر و در حدود 20 برابر است به همین علت کمبود آهن در مادران در صورت نداشتن تغذیه مناسب قبل از دوران بارداری بسیار شایع است. وی با بیان اینکه سبزیجات نیز منابع بسیار خوبی برای تامین آهن "غیرهم" می باشند، اظهار داشت: برای افزایش جذب بیشتر آهن موجود در سبزیجات بهتر است سبزیجات بصورت خام مصرف شده و یا در کوتاهترین زمان و در کمترین حرارت پخته شوند. این متخصص تغذیه و رژیم های درمانی، مصرف بلافاصله چای بعد از غذا را موجب از بین رفتن 85 تا 90 درصد آهن مورد نیاز بدن دانست و افزود: مادهای به نام "تانن" در چای وجود داشته که عامل رسوب آهن در دستگاه گوارش و مانع جذب آن است.
به گفته این متخصص تغذیه و رژیم های درمانی میزان آهنی که در جگر است در هیچ منبع غذایی دیگری یافت نمی شود که البته محدودیت مصرف این ماده غذایی باید در افراد دارای چربی خون، بیماران قلبی و عروقی و افراد مسن لحاظ شود. این متخصص تغذیه و رژیم های درمانی همچنین به منظور افزایش جذب آهن "غیر هم" موجود در منابع گیاهی مصرف همزمان میوه هایی مانند پرتغال و کیوی را به علت داشتن ویتامین سی به همراه منابع گیاهی توصیه کرد. پاسدار بهترین منبع تامین کننده آهن بدن را منابع حیوانی و در بین آنها جگر و کبد حیوانات عنوان کرد و افزود: در میان منابع تامین کننده آهن "غیر هم" نیز حبوبات بهترین منبع تامین کننده این نوع آهن است.
چای خوردن بعد از غذا
بااینحال آیا خوردن این نوشیدنی دلچسب بعد از غذا بیخطر هست یا واقعیت دیگهای وجود داره؟ این عمل به فرایند هضم غذا کمک یا اون رو مختل میکنه؟ سوالات زیادی از این قبیل ذهن علاقهمندان به این محصول رو درگیر میکنه که هنوز پاسخ روشنی براش پیدا نکردن. حالا که با مضرات چای خوردن بعد از غذا بهسرعت آشنا شدین، حتما میخواین بدونین پس علاقهمندان به این نوشیدنی چه زمانی مجاز به مصرف اون هستن؟ برای پاسخ به این پرسش باید به گفتههای پزشکان و صاحبان نظر در این زمینه رجوع کنین. تشدید زخم معده، افزایش فشارخون و ایجاد نوسانات در ضربان قلب از معایبی دیگهای هست که در صورت عدم رعایت این نکته در مصرف این نوشیدنی مواجهه با اون اجتناب ناپذیره.

استفاده بلافاصله این نوشیدنی بعد از غذا ناراحتیهای معده رو تشدید، جذب آهن مورد نیاز رو مختل و با ایجاد اشکال در فعالیت سیستم گوارش، هضم رو دشوارتر میکنه. اگه به توصیهها یه نگاهی بندازین، در بین پنج فعالیت ممنوع بلافاصله بعد از غذا یعنی خوابیدن، سیگار کشیدن، میوه خوردن و حمام کردن، چای خوردن هم گفته شده. درسته که ترکیبات موجود در این نوشیدنی روند هضم رو تسریع میکنه اما چای خوردن بعد از غذا بدون صرف زمان کافی در فرایند جذب مواد مغذی اشکال ایجاد میکنه. برخلاف تصور شما استفاده از این نوشیدنی بلافاصله بعد از وعده غذایی نهتنها به هضم غذا کمکی نمیکنه بلکه در روند سیستم گوارش هم اختلال ایجاد میکنه.

چرا که در غیر این صورت در وعدههای غذایی حاوی پروتئین، اسید موجود در این محصول، محتوای پروتئین رو سخت میکنه و بنابراین هضم اون دشوار خواهد شد. بااینحال اگه میخواین شاهد فواید حداکثری انواع این نوشیدنی بر دستگاه گوارش باشین، بهترین زمان یک تا دو ساعت قبل یا بعد از وعده غذایی هست. فرایند تولید این نوشیدنی محبوب شامل اکسیداسیون میشه که درجههای مختلفش انواع اون مثل سبز، سیاه، اولانگ، سفید و غیره رو پدید میاره. این برگهای خشک تانن روند مصرف آهن بدن رو مختل میکنه؛ بنابراین باید حداقل فاصله زمانی بین این نوشیدنی و وعده غذایی رعایت بشه. اگرچه بسیاری از افراد گمان میکنن که نوشیدن انواع سبز بلافاصله بعد از غذا به هضم بهتر و کاهش وزن کمک میکنه، اصلا اینطور نیست.

- ۰ ۰
- ۰ نظر