روشهای کنترل احساسات در محل کار

۴۸۱ بازديد

راه های کنترل خشم در محیط کار

3- اگر ناخواسته در شرایطی قرار گرفتید که باعث عصبانیت شما شد از طرف همکار یا ارباب رجوع یا مافوق و بلعکس از طرف کارمندان خود، کمی مکث کنید واز یک تا ده در ذهن خود بشمارید این مکث چند ثانیه ای باعث میشود هم شما آرام تر شده وعکس العملی نشان ندهید که بعدا موجب پشیمانی شود، هم طرف مقابل آرام تر شده و دلایل شما را گوش میدهد و بهتر میتوانید درستی حرف خود را اثبات کنید. 2- شناسایی عواملی که باعث عصبانیت شما میشوند: اگر مروری به گذشته خود داشته باشید براحتی میتوانید موقعیت هایی که باعث بروز خشم و عصبانیت شما میشود را شناسایی کنید و خود را تا حد امکان در آن موقعیت ها قرار ندهید و یا تمرین کنید که چگونه با آن موقعیت ها کنار بیایید.

4- تخلیه هیجان و احساسات منفی: بهتر است برای خود یک فرد صمیمی و قابل اعتماد داشته باشید که در صورت تجربه احساس منفی بتوانید بدون ترس از افشا و یا انتقاد شدید آنرا با او در میان بگذارید این کار به تخلیه هیجانی و آرام شدن شما کمک بسزایی میکند. در محل کار مشکلات و مسائل زیادی وجود دارد که منجر به عصبانیت و خشم شما شود و این طبیعی ست، اما اینکه نتوانستید آنرا کنترل کرده و اگر روی کار و در نهایت زندگی شخصی شما اثر بگذارد مقصر خود شما هستید. 1-ترک مکان یا موقعیتی که باعث عصبانیت شما شده: در صورتیکه موضوعی   شما را آزار میدهد میتوانید با دور کردن فیزیکی خود از محیط، از نظر روانی هم    خود را از موضوع دور کنید.

خشم واکنش طبیعی ارگانیسم نسبت به شرایطی ست که فرد دچار ناکامی می شود که می تواند از یک احساس خفیف ناخوشایند شروع شده و تا یک احساس شدید عصبانیت را در بر گیرد. 5- از همکاران خود شناخت پیدا کنید: در یک محیط کاری با تعدادی از همکاران مواجه هستیم که هر عملی از ما ممکن است عکس العمل های متفاوتی از جانب آنها داشته باشد. احتمالا برای همه ما اتفاق افتاده که در محیط کار عصبانی شده وجر و بحث کرده ایم یا با صراحت علت خشم خود را بروز داده ایم یا با برخوردی نامناسب داشته ایم. این قانون ده ثانیه گرچه کمی در لحظه عصبانیت سخت به نظر می رسد اما اثرات مفیدی دارد که با تمرین میتوانید آنرا راحت تر انجام دهید.

 

چگونگی کنترل احساسات در محل کار...

همه‌ی ما قبلا در شرایطی بوده‌ایم که مثلا وقتی پروژه‌ی دلخواه‌مان پس از چند هفته سخت کوشی لغو می‌شود؛ وقتی مشتری به طرز غیرمنصفانه‌ای تشر می‌زند؛ وقتی بهترین دوست یا همکارمان به طور ناگهانی تعلیق می‌شود؛ یا زمانی که حجم کار زیاد است و رئیس هم بدون توجه به این قضیه، کار بیشتری بر عهده‌مان می‌گذارد. بنابراین چگونه می‌توانید به صورت بهتری از پس عواطف خود برآیید، و واکنش‌تان نسبت به وضعیت‌های بد را انتخاب کنید؟ در این مقاله نگاهی خواهیم داشت به رایج‌ترین احساسات منفی که در محل کار تجربه می‌شوند و یاد می‌گیریم که چگونه آنها را به طور سودمندی مدیریت کنیم.

در زندگی شخصی، ممکن است واکنش‌تان نسبت به وضعیت‌های تنش‌زایی از این قبیل، فریاد زدن باشد یا اینکه در گوشه‌ای کز کنید و چند دقیقه‌ای به حال خودتان تأسف بخورید. همان‌طور که نقل قول بالا نشان می‌دهد، فارغ از اینکه وضعیت چگونه است، شما همیشه آزاد هستید انتخاب کنید که چگونه نسبت به وضعیت موجود واکنش نشان دهید. اگر مدیریت مجبور شود کارکنان بیشتری را تعلیق کند، احتمالا کسانی را نگه می‌دارد که می‌توانند با احساسات خود کنار بیایند و تحت فشار کار کنند. از میان همه‌ی احساساتی که ممکن است در محل کار تجربه کنید، این احساسات بیشترین تأثیر را بر ثمربخش بودن شما می‌توانند داشته باشند.

مادامی که شما احساسات مثبت‌تان را به طور سازنده و حرفه‌ای با دیگران به اشتراک می‌گذارید، داشتن‌شان در محل کار فوق‌العاده است. در این مواقع چطور می‌توانیم احساساتمان را مدیریت کنیم؟ با ما همراه باشید تا با مدیریت احساسات در محیط کار بیشتر آشنا شوید. اما این نوع رفتار در محل کار می‌تواند به طور جدی به اعتبار حرفه ای و همچنین به ثمربخش بودن‌ فعالیت‌هایتان آسیب برساند. چرا فقط روی احساسات منفی تمرکز می‌کنیم؟ معمولا اکثر افراد به تکنیک‌هایی برای مدیریت احساسات مثبت‌شان نیاز ندارند. وضعیت‌های تنش‌زا در محل کاری که مدام با کسری بودجه، تعلیق کارکنان و تغییر وظایف بخش‌ها همراه است امری معمول است.

 

طبقه بندی احساسات | مدیریت احساسات | راهکارهای کسب مهارت مدیریت احساسات

این شش گام که خیلی سریع و گذرا به آن ها اشاره کردم ابزارهایی هستند که یاد خواهیم گرفت از آن ها نه تنها برای دگرگون کردن احساساتمان، بلکه برای بهره برداری از هرگونه احساسی، حتی احساسات منفی، به منظور بهبود شرایط زندگی مان استفاده کنیم. هرگونه احساسی که به آزردگی ارتباط دارد در این طبقه جای می گیرد و ما در این باره صحبت خواهیم کرد که چگونه در اغلب موارد، احساس آزردگی از احساس از دست دادن چیزی برمی خیزد. هنگام از سر گذراندن هر احساسی، نخستین گامی که برای مدیریت آن باید بردارید این است که آن را شناسایی کنید؛ یعنی ببینید آن احساس به کدام یک از ده طبقه تعلق دارد.

برای مثال، احساس بی حوصلگی، ناشکیبایی، ناآسودگی، بی قراری و احتمالا احساس آشفتگی ملایم ممکن است از نظر بیشتر مردم در طبقه ی احساسات ناراحت کننده قرار گیرد. گاهی نداشتن مهارت کنترل احساسات باعث می‌شود فرد برای فرار از احساسات منفی اش به سمت راه حل‌هایی مثل مصرف مواد برود که در کوتاه مدت تنها اثربخش هستند. هیچ احساسی را نادرست نپندارید، از آن نگریزید، دستپاچه نشوید و خودتان را به سبب بروز آن خطاکار ندانید، بلکه با برداشتن شش گام زیر آن را مدیریت کنید:. مهارت کنترل احساسات یکی از مهارت‌های مهم زندگی است که با استفاده از آن فرد می‌تواند به شکل موثری یک واقعه هیجانی را مدیریت کند یا به آن پاسخ دهد.

احساسات شما به طور مستقیم بر رفتار و عملکردتان تاثیر می گذارد، بنابراین اگر بتوانید به بهترین شکل آنرا کنترل کنید، رفتار موثرتری خواهید داشت. برای مثال اگر فرد درست تشخیص دهد که الان عصبانی است، می‌تواند محرک عصبانیت را شناسایی کند، سپس راجع به کاری که صحیح است، بهتر تصمیم بگیرد. ممکن است مجبور به انجام کارهایی شوند که آن‌ها را از احساس بد دور کند، ولی هریک از این رفتار‌ها ممکن است پر خطر بوده یا منجر به آسیب شوند. فردی که کنترل بر احساساتش نداشته باشد، ممکن است فقط آن‌ها را سرکوب کند و در نهایت به خاطر احساسات سرکوب شده، دچار اضطراب و افسردگی بشود. ششمین طبقه احساس ناامیدی است؛ هرچه که در نتیجه ی برآورده نشدن انتظاری شما را بسیاری غمگین می کند و در شما احساس شکست خوردگی می آفریند.

 

4 راهکار ساده برای بهبود مهارت کنترل احساسات+ویدیو

کتاب زیستن با ریتم زندگی نه با آهنگ خشم مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید ۱۱ گام برای درمان دقیقه نودی بودن نیازهای انسان از دیدگاه مازلو ۵ مهارت کلیدی شادمانی محصولات پیشنهادی سریال سی روز تا پیروزی | ایجاد انگیزه دائمی در ۸۰۰ دقیقه کارگاه حضوری عزت نفس با متد روانشناسی اکت خودشکوفایی در ۸۰ ساعت | جامع ترین دوره غیر حضوری کشور به همراه ۸ جلسه روانشناسی. در همین زمینه دوره شکوفایی به همراه ۱۰ جلسه مشاوره به شما بسیار کمک خواهد کرد: دوره هشتاد ساعته غیرحضوری در ۸ ترم | شکوفایی این دوره مبتنی بر روانشناسی مثبت‌نگر و بر اساس آموزه‌های رئیس سابق انجمن روانشناسی آمریکا و پدر روانشناسی مثبت‌نگر (دکتر مارتین سلیگمن) می‌باشد و اکثر درس‌های آن توسط پژوهش‌های فرا تحلیل و دانشگاهی به اثبات رسیده است.

بیشتر بخوانید:   چگونه شاد باشیم؟ آیا تا به حال شاد بودن رو تجربه کردیم ؟ آیا شده به هدفمون برسیم ولی بازم احساس شادمانی و خوشبختی نکنیم؟ چگونه کسی می‌تواند به خوشبختی برسد؟ -صادق باشید: (Uncover) یا برملا کردن احساسات است که باید با خود بگویید آیا خشم، نفرت، ناراحتی و غم شما 100 درصد است و همیشه با شما می‌ماند یا خیر. دوره جامع خودشکوفایی در صورتی که امکان شرکت در دوره را ندارید کتاب زیر را بخوانید : کتاب زیستن با ریتم زندگی و نه با آهنگ خشم با کمک کتاب زیستن با ریتم زندگی و نه با آهنگ خشم یاد میگیرید که چگونه درد و رنجی را که باعث خشم در شما و دیگران می شود از راه تمرکز بر روی انرژی کاهش دهید و با شفقت رفتار نمایید.

برای مثال وقتی در یک جمع هستید که همه در حال خندیدن هستند، شما هم می‌توانید با خیال راحت بخندید و از جمع لذت ببرید و نیازی نیست در این مواقع احساسات خود را کنترل کنید ولی ممکن است پس از یک روز کاری سخت هنگام برگشت به خانه در ترافیک سنگین گیر کرده و رفتار اتومبیل جلویی شما باعث شود خشمگین شوید. حتی ممکن است برای رهایی از این فشار و استرس اقدام به انجام کارهای نامطلوبی کنند که بعد از عبور از آن فشار از کار خود پشیمان شوند و هر یک از این رفتار‌ها ممکن است پر خطر باشد یا منجر به آسیب‌هایی جبران ناپذیر شود. بهتر است در این شرایط عدله‌های متفاوتی که وجود دارند را بررسی کنید و تصمیمی را اتخاذ کنید که در طولانی مدت نتیجه مطلوبی داشته باشد نه اینکه در لحظه احساسات شما را تخلیه کند و در گذر زمان دچار مشکلات چند برابر شود.

 

کنترل خشم در محل کار

چگونه از خشم، عصبانیت و احساساتی که جریحه‌دار شده رهایی یابیم؟ از جمله راهکار‌های کلی که در هنگام بروز عصبانیت ارائه می‌شود، توجه به عواقب بروز عصبانیت است. برای آشنایی بیشتر و بهتر با زندگی و ویژگی‌های این افراد و قدم گذاشتن در راهی که آن‌ها طی کرده‌اند می‌توانید از بسته آموزشی «زندگی افراد موفق» بهره ببرید. در صورتی که می‌توانید با تمرکز بر روی موضوع دیگر، خود را از زیر بار فشار کاری و تنش شدید جدا کنید، این مورد را هم می‌توانید امتحان کنید. در این مواقع کافیست همکار یا مدیر شرکت کمی بدخلقی کند، در این موقعیت‌ها میزان توانایی افراد در کنترل خشم تعیین می‌شود.

البته در برخی موارد که امکان دور شدن از موقعیت وجود ندارد، سعی کنید از تکنیک‌های ارائه شده برای کنترل آن استفاده کنید. مرخصی‌های روزانه نیز می‌تواند تنش شدید موجود در محیط کاری را از روی افراد برداشته و تمرکز حواس آن‌ها را افزایش دهد. در صورتی که می‌توانید برای چند روز با خانواده یا دوستان خود به مسافرت بروید تا از زیر بار فشار شدید کاری دور شوید. پیاده‌روی، نوشیدن چای و یا گوش دادن به موسیقی از جمله بهترین روش‌ها برای کنترل عصبانیت در این مواقع است. از جمله تغییراتی که در هنگام بروز خشونت شکل می‌گیرد، افزایش ضربان قلب، فشار خون و تعریق شدید می‌باشد. این موضوع نیز باعث می‌شود ذهن انسان به موضوعی دیگر معطوف شده و برای چند لحظه‌ای از فشار کاری دور شود.

در مدت زمانی که از موقعیت تنش‌زا دور هستید سعی کنید ذهن خود را معطوف به مسائلی غیر از مسائل کاری کنید. در زمان‌هایی که احتمال بروز خشونت افزایش پیدا می‌کند سعی کنید حتی برای چند دقیقه محیط را ترک کنید. توجه به این توانایی که من می‌توانم خشم خودم را کنترل کنم برای رشد و پیشرفت بسیار موثر می‌باشد. افراد با در نظر گرفتن شرایط ناراحتی به وجود آمده پس از عصبانیت تلاش می‌کنند، کمتر عصبانی شوند. در کنار این موارد برای جلوگیری از رشد عصبانیت در محیط کار می‌توانید چند نفس عمیق بکشید. در اینجا به تعدادی دیگر از آن‌ها که می‌توان در محل کار از آن استفاده کرد اشاره می‌شود.

استفاده از جملات آرامش بخش و با انرژی مثبت کمک زیادی به مدیریت حواس و کنترل خشم می‌شود.

منبع

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.