روش شستن میوه و سبزی

۴۷۶ بازديد

راهنمای شستشو و ضدعفونی میوه، سبزیجات و خشک‌بار برای جلوگیری از ابتلا به کروناویروس

مرحله اول: محلول ضدعفونی کننده را آماده می کنیم: در هر ۱ لیتر آب، مقدار ۲ الی ۴ قطره مایع ظرفشویی و ۱ قاشق چایی‌خوری آب ژاول (معادل ۲میلی‌لیتر) می ریزیم و محلول را خوب هم می زنیم تا یک‌دست شود. مرحله سوم: سپس سبزی ها و میوه ها را از ظرف خارج کرده و با آب شستشو می دهیم تا محلول از سطح آنها شسته شود. جهت نفوذ بیشتر دما در سطح، خلل و فرج خشک‌بار می توان از تیمار دمای مرطوب بجای گرمای خشک استفاده کرد.  ۳ الی ۴ دقیقه دستگاه را روشن می‌کنیم تا زمانی که دمای خشکبار به حدود ۵۵ درجه سانتیگراد برسد. در ویدیوی پایین می‌توانید آموزش‌های ذکر شده را به صورت تصویری مشاهده بفرمایید:.

- روش اول: استفاده از هیپوکلرید سدیم یا همان آب ژاول (وایتکس) موجود در منازل:. برای سبزی ها حدود ۳ دقیقه و برای میوه ها حدود ۵ دقیقه کفایت می کند. و سپس خشکبار را درون آن ظرف گذاشته، درب آن را می بندیم و حرارت می دهیم. خشکبار را درون کیسه نایلونی دربسته و سپس داخل ماکروویو قرار می دهیم. برای این کار ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب را درون ظرف درب دار ریخته.   مرحله دوم: سبزیجات و میوه ها را در محلول قرار می دهیم.

در دوران شیوع COVID-19 میوه‌ها و سبزیجات را چطور ضدعفونی کنیم؟

۳- میوه‌ها و سبزیجات را آبکشی کرده و در صورت صلاحدید می‌توانید آن‌ها در محلول‌های گندزدای مخصوص میوه و سبزیجات قرار دهید (مدت زمان باقی‌ماندن در این محلول‌ها بر روی برچسب محصول درج شده است). • جهت ضدعفونی‌کردن میوه و سبزیجات ابتدا دست‌های خود را به‌صورت صحیح با آب‌وصابون بشویید، سپس به‌ترتیب زیر عمل کنید:. ۲- یک تا سه قطره مایع ظرفشویی را در هر یک لیتر آب بریزید و میوه و سبزیجات را به مدت ۲ الی ۵ دقیقه در این محلول قرار دهید. توصیه می‌شود مطلب با عنوان “در دوران شیوع بیماری COVID-19 چگونه خریدی ایمن و سالم داشته باشیم؟” را هم مطالعه کنید. • میوه و سبزیجاتی را که ظاهری سالم و بدون پوسیدگی دارند، برای خرید انتخاب کنید.

• پس از خردکردن میوه و سبزی آن‌ها را در ظروف دَربسته در یخچال قرار دهید. ۴- میوه‌ها و سبزیجات را به‌خوبی آبکشی نموده و در سبد مخصوص قرار دهید. در هنگام خرید و ضدعفونی‌کردن میوه و سبزیجات به نکات زیر توجه کنید:. تا حد امکان از ظرف یا تشت جداگانه برای شستشو استفاده کنید.

بهترین روش شستن سبزیجات و ضدعفونی سبزی خوردن چیست؟

درمورد بهترین روش ضدعفونی سبزی خوردن پیشنهادها و نظرهای مختلفی وجود دارد ولی واقعا چه باید کرد؟ آیا شستن سبزیجات با وایتکس درست است یا فقط یک شستشوی ساده با آب کافی است و احتیاج به هیچ ماده شوینده‌ای نیست؟ در این مقاله به تمام سوال‌ها و ابهاماتی که درمورد شستشوی سبزیجات وجود دارد پاسخ می‌دهیم. در این مقاله سعی کردیم درمورد بهترین روش ضدعفونی سبزی خوردن به‌طور مفصل توضیح دهیم، گفتیم شستشو با آب به‌تنهایی برای ضدعفونی سبزی در ایران کافی نیست و برای شستشوی سبزیجات وزارت بهداشت چهار مرحله‌ی مطمئن و ساده را پیشنهاد می‌دهد. حتما تابه‌حال این سوال برایتان پیش آمده که سبزی‌ها و میوه‌ها در اندازه‌های زیاد را چطور باید شست و ضدعفونی کرد؟ کارخانه‌ها و صنایع تولید مواد غذایی باید سبزی‌ها و میوه‌ها را در حجم‌های بالا بشویند و ضدعفونی کنند.

شنیده‌اید کار از محکم کاری عیب نمی‌کند؟ بهتر است بدانید این ضرب‌المثل به درد همه جا نمی‌خورد و گاهی حتی محکم‌کاری می‌تواند تمام معادله‌ها را به‌هم بزند وبرعکس کارها را خراب‌تر کند. مدل‌های قدیمی‌تر دستگاه شستشوی سبزیجات فقط می‌توانستند یک شستشوی سطحی و دم‌دستی انجام دهند و آن‌طور که باید و شاید بهداشتی نبودند ولی حالا دیگر اوضاع حسابی فرق کرده است. شما می‌توانید بعد از مرحله‌ی انگل‌زدایی، دو قاشق نمک یا سرکه را در یک کاسه آب حل کنید، سبزی‌ها را داخلش بریزید و بگذارید نیم ساعت خیس بخورند و سپس آبکشی کنید. تابه امروز هیچ تحقیق و بررسی علمی‌ای چنین چیزی را ثابت نکرده است و هم‌چنان استفاده از مایع ظرفشویی یکی از بهترین روش ضدعفونی سبزی خوردن و سایر سبزیجات است.

برای انگل‌زدایی سبزیجات به‌هیچ وجه نمی‌توان روی کمک نمک حساب کرد و باید از مواد ضدعفونی کننده مخصوص میوه و سبزی یا از مایع ظرفشویی استفاده شود. نصف قاشق چایخوری از پودر پرکلرین را در ۵ لیتر آب حل کنید و سبزی‌ها را برای ۵ دقیقه در این محلول قرار دهید تا حسابی میکروب‌زدایی شوند. ازطرفی برخی کشاورزان کود انسانی پای محصولات‌شان می‌ریزند و تمام این‌ها باعث به‌وجود آمدن آلودگی‌هایی روی سطوح سبزیجات می‌شوند. تلاش کردیم به شایعاتی مثل شستن سبزیجات با وایتکس پایان دهیم و خیال‌تان را بابت استفاده از مایع ظرفشویی برای انگل‌زدایی راحت کنیم. خلاصه این‌که تمام نکته‌ها را موبه‌مو برایتان ردیف کردیم تا بدون اضطراب و نگرانی سبزیجات مورد نظرتان را بشویید و نوش جانتان کنید.

 

میوه و سبزیجات خام را چطور ضدعفونی کنیم؟ - NIHR - دانشگاه ...

برای گندزدایی و از بین بردن میکروب‌ها، یک گرم ( نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین 70 درصد را در ظرف 5 لیتری ریخته تا حل شود و سپس میوه جات و سبزیجات را برای مدت 5 دقیقه داخل آن قرار داده تا ضدعفونی شوند (در صورت دردسترس نبودن پرکلرین می توان از یک قاشق مرباخوری آب ژاول 10 درصد یا دو قاشق مرباخوری آب ژاول 5 درصد استفاده کرد. در مورد سبزیجات، در ابتدا پس از پاک کردن به منظور برطرف شدن مواد زائد و گل و لای، یک مرتبه شستشو انجام شود، سپس برای انگل‌زدایی، در یک ظرف 5 لیتری به ازای هر لیتر، 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی اضافه شده و به مدت 5 دقیقه میوه جات و سبزیجات را داخل کفاب قرار گرفته و سپس با آب سالم شستشو شوند.

در خصوص نحوه ضدعفونی سبزیجات و میوه جات خام باید این مواد غذایی در طی چند مرحله شستشو شوند که شامل شستشو با آب سالم برای رفع گل و لای، شستشو با آب و مایع ظرفشویی بمنظور انگل زدایی، شستشو با پرکلرین برای گندزدائی و در نهایت شسشتشو با آب سالم است و سپس می توان آنها را مصرف نمود. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های امریکا تاکنون هیچ شواهدی مبنی بر انتقال ویروس جدید کرونا از طریق مواد غذایی گزارش نکرده است اما با توجه به تجارب بیماریهای ویروسی قبلی، در مورد شستن میوه جات و سبزیجات خام در شرایط کنونی لازم است نکاتی مورد توجه قرار گیرد. از آنجا که یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی سالم، میوه و سبزیجات است این سؤوال مطرح می گردد که نحوه ضدعفونی کردن این مواد غذایی که عمدتا بصورت خام مصرف می شوند چگونه است و چه باید کرد؟.

از آنجا که اپیدمی کووید 19 همچنان یک مسئله جدی است، انجام اقدامات احتیاطی روزانه مانند شستن دست‌ها، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، ورزش و خواب کافی برای کاهش خطر عفونت مهم است. برای سبزیجات و میوه جات با پوسته سخت تر مانند هویج، سیب زمینی، سیب و یا مرکبات می توان از یک برس برای شستشوی سطح خارجی آن استفاده کرد. برای سبزیجاتی مانند کاهو و کلم باید بیرونی ترین برگ ها و نیز قسمت انتهایی آن جدا شده و برگ ها بصورت جداگانه و تک تک شستشو شوند. از سایر گندزداهای موجود در بازار که دارای مجوز وزارت بهداشت باشند نیز می توان طبق دستورالعمل مندرج بر آن استفاده کرد). در نهایت پس از گندزدائی نیز مجددا میوه جات و سبزیجات را با آب سالم شستشو داده تا باقیمانده کلر یا ماده گندزدا جدا شود.

 

نحوه صحیح شستن و ضدعفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات

احتمالاً توصیه‌هایی را مشاهده کردید که میوه و سبزیجات را با مایع شست‌وشوی دست و یا صابون بشویید اما به گفته وزارت کشاورزی این ایده چندان مناسب نیست چرا که بسیاری از سبزیجات و میوه‌ها دارای منافذ زیادی هستند و راه نفوذ به آن‌ها ساده است. در این روش کافیست سینک آشپزخانه را پر از آب کنید و یک الی دو قاشق مربا خوری جوش شیرین به آن اضافه کنید و بگذارید ۱۲ تا ۱۵ دقیقه خیس بخورد، سپس میوه‌ها و صیفی‌جات سخت را با برس پاک کرده و قبل از خوردن آن‌ها را خشک کنید. به دلیل اینکه میوه و سبزیجات اغلب به صورت خام مصرف می‌شوند مراحل سالم سازی آن‌ها بسیار مهم است، از طرفی اگر این کار به درستی انجام نشود این موادغذایی ارزشمند تبدیل به مواد پرخطر برای بدن و سلامتی ما خواهند شد.

استفاده از محلول‌های شست‌وشو مخصوص میوه و سبزیجات که مورد تایید وزارت بهداشت هستند نیز یک روش دیگر برای پاکسازی محصولات است اما بهترین روش همان شست‌وشو با آب سرد و در آخر استفاده از محلول جوش شیرین با آب است. اگر شما هم دغدغه خرید میوه و تره بار درجه یک را دارید و یا به دنبال خرید برخی محصولات ارگانیک هستید خرید میوه آنلاین با کیفیت، از تره‌بار اینترنتی سبزی‌من می‌تواند راه حل مناسبی باشد. در هنگام خرید محصولات تره بار دقت کنید که تا حد ممکن محصولات با کیفیت و تازه را انتخاب کنید و یا از خدمات  میوه فروشی آنلاین که محصولات را به صورت دستچین ارائه می‌دهند استفاده کنید.

اگر از کاهو، کلم یا سبزیجات برگ‌دار مشابه آن استفاده می‌کنید، لایه بیرونی سبزیجات را قبل از شست‌وشو جدا کنید و از قسمت‌های آسیب دیده که می‌تواند دارای باکتری باشد خلاص شوید. به گزارش ایسنا، بنابر اعلام سبزی من، از آنجا که میوه و سبزیجات از مهم‌ترین مواد خوراکی ما هستند ضدعفونی کردنشان با وجود باکتری‌ها و ویروس‌هایی چون ویروس کرونا بسیار مهم است. شستشو در آب سرد تمام چیزی است که شما نیاز دارید تا میوه‌ها و سبزیجات را سالم مصرف کنید، اما برای بعضی از محصولات به کار بردن تکنیک‌هایی نظیر آنچه خواهیم گفت موثر است. برای مواردی مانند سیب، مرکبات، سیب‌زمینی، هویج و سایر میوه‌ها و صیفی‌جات سخت، از یک برس سبزیجات در حین شستشو با آب سرد برای پاک کردن سطح آن‌ها استفاده کنید.

 

روش شستن میوه ها

یک تصور اشتباه درباره میوه هایی با پوست ضخیم، مثل هندوانه یا طالبی این است که افراد گمان می کنند چون پوسته بسیار ضخیم است و هنگام مصرف جدا می شود، پس با یک آب کشیدن ساده و سریع می توانند آن را تمیز کنند. شاید یکی از دلایلی که برخی از افراد میوه ها را نشسته داخل یخچال می گذارند این باشد که میوه های شسته شده، عمر کوتاه تری دارند و افراد دلشان نمی خواهد که میوه را بعد از چند روز دور بریزند. سپس بعد از اینکه میوه ها را از آب خارج کردید دوباره آن ها را در یک ظرف آب بریزید و این بار اجازه دهید تا با چند قطره مایع ضدعفونی کننده مخصوص میوه و سبزیجات، به مدت ۴ دقیقه بماند.

بهترین راه این است که در یک ظرف بزرگ، به مقدار کافی آب سرد بریزید و ابتدا اجازه دهید تا میوه ها به مدت ۵ دقیقه در آن بماند تا گرد و غبار و خاک از آن جدا شده و ته نشین شود. در اغلب موارد، منافذ روی مرکبات و یا گوشه های میوه به خوبی تمیز نمی شود و با بریدن میوه با چاقو، این آلودگی به میوه و پس از آن به بدن شما انتقال پیدا می کند. میوه های مختلف، روش شستشوی متفاوتی دارند اما نکته مشترک در شستشوی تمامی میوه ها این است که باید از اینکه میوه کاملا تمیز شده است اطمینان حاصل کنید. در نظر داشته باشید که ممکن است مواد ضدعفونی کننده وارد بافت میوه بشود به همین دلیل است که برای میوه های نرم تنها به شستشو با آب کفایت می کنیم.

امروزه علاوه بر میوه های طبیعی و محلی، انواع و اقسام میوه های گلخانه ای و صادراتی به وفور در بازار و هایپرماکت ها و سوپرمیوه ها یافت می شود. درست است که می توانید میوه نشسته را به مدت طولانی تری نگهداری کنید اما شما با این کار آلودگی های میوه را به یخچال خود منتقل کرده اید. این روش را تنها برای میوه های چرب انجام دهید و بدانید که شستشوی میوه ها با ماده ضدعفونی کننده، عمر ماندگاری آن ها را کوتاه تر می کند. البته می توانید برای ضدعفونی، کمی نمک نیز داخل آب بریزید اما در این صورت بعضی میوه ها مانند خیار زودتر شادابی خود را از دست می دهند. در گذشته میوه ها به شکل کاملا طبیعی پرورش می یافتند و به دلیل استفاده از کود های سالم و آب و هوای تمیز، میوه ها خواص بیشتری داشتند.

 

منبع

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.