والری پولیاکوف - زندگینامه والری پولیاکوف

۴۹۰ بازديد

از کارهای مهم کنستانینن دستور ساختن شهر بزرگی در کنار تنگه بسفور و در محل مهاجرنشین قدیمی یونانیان (بیزانتیوم) است که به نام وی، کنستانتینوپل Constantinople (شهر کنستانتین = قسطنطنیه) نامیده شد که از سال 1453 پس از تصرف آن به دست ترکان عثمانی، به اسلامبول (شهر اسلام) تغییر نام داده شده که به تدریج و بویژه پس از تغییر الفبای ترکیه، استانبول تلفظ می شود. رشد فزاینده جمعیت و افزایش مصرف آب، قطع بی رویّه درختان جنگل‏ها و تغییر اکوسیستم طبیعت، رشد شهرسازی و افزایش صنایع آلوده کننده آب، شیوه‏های نامناسب و غیر اصولی کشاورزی، احداث سدهای مخزنی و ایجاد دریاچه‏های مصنوعی، همگی از عوامل نابودی چرخه منظم آب در سطح جهان است که نوعی تهدید جدی برای جامعه بشری محسوب می‏شوند.

صلیب واقعی که مسیح بر آن میخکوب شد و به همان صورت بر آن باقی ماند، بعدا توسط Iranian Army ارتش ایران که رومیان را از فلسطین بیرون راند به شهر تیسفون (پایتخت ایران در کنار دجله) منتقل شد که به خواست و اصرار هراکلیوس امپراتور روم شرقی به اورشلیم بازگردانیده شد و درست روز 22 مارس سال 630 میلادی در جای سابق خود قرارگفت. از این‏رو و در راستای آگاه ساختن جهانیان به اهمیت روزافزون آب و ایجاد سیستم‏های جهانی و توسعه منابع آب، در کنفرانس جهانی توسعه و محیط زیست که در سال 1992م در شهر ریودو ژانیروی برزیل تشکیل شد، روز بیست و دوم مارس برابر با دوم فروردین به عنوان روز جهانی آب معین شد و در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.

شیخ احمد یاسین، رهبر روحانی مردم فلسطین و بنیان‌گذار جنبش مقاومت اسلامی «حماس»، در روز دوشنبه بیست و دوم مارس ۲۰۰۴، برابر با دوم فروردین ۱۳۸۳ پس از نماز صبح، به‌هنگام ترک مسجد، توسط شلیک موشک ای‌جی‌ام-۱۱۴ هل‌فایر از بالگرد بوئینگ ای‌اچ-۶۴ آپاچی ارتش اسرائیل کشته شد. پس از تشکیل رژیم صهیونیستی و وقوع جنگ‏های اعراب و اسرائیل، اتحادیه عرب با هدف مبارزه با این رژیم و احقاق حقوق فلسطینی‏ها به فعالیت خود ادامه داد ولی با بروز اختلاف بین خود کشورهای عربی، جلسات این اتحادیه بیشتر به بحث و گفتگو درباره مسائل مورد اختلاف اعراب اختصاص یافت. کنستانتین یکم یازدهم ماه مه سال 330 میلادی دستور ساختن کنستانتینوپل (قسطنطنیه) را صادر کرد تا پایتخت شرقی امپراتوری روم و نزدیک به ایران باشد؛ زیرا با روی کار آمدن ساسانیان و احیای ناسیونالیسم سازش ناپذیر ایرانی – راهی جز این، برای امپراتوری روم باقی نمانده بود.

 

پارس ناز پورتال

عبدالاحد مومند به همراه فرمانده «ولادیمیر لیاخوف» و «والری پولیاکوف» عضو یک تیم سه‌نفره در ماموریت «سایوز تی‌ام-6» بودند، که در تاریخ  7 شهریور 1367 (29 اوت 1988) از پایگاه فضایی بایکونور به فضا پرتاب شدند و به مدت 8 شبانه روز و 20 ساعت و 26 دقیقه تا تاریخ 16 شهریور (7 سپتامبر) در فضا گذراندند. «عبدالاحد مومند» نخستین فضانورد افغانستانی و چهارمین مسلمانی است که در سال ۱۹۸۸ میلادی 9 روز را در ایستگاه فضایی «میر» گذراند و اولین فضانوردی است که کتاب آسمانی قرآن را به فضا برد. اتحاد شوروی در آن دوران طی برنامه‌ای با نام «اینترکاسموس» سعی در افزایش مشارکت فضانوردان از کشورهای دیگر به‌ویژه کشورهای بلوک شرق دربرنامه اکتشافات کیهانی داشت.

عبدالاحد پس از گذران مراحل تحصیلی، در پلی‌تکنیک و سپس دانشگاه نیروی هوایی کابل فارغ ‌التحصیل شد و بعد از آن در نیروی هوایی افغانستان به خدمت پرداخت. عبدالاحد مومند در جریان اقامتش در ایستگاه فضایی میر، از افغانستان عکسبرداری کرد و در آزمایش‌های اخترفیزیکی، پزشکی و زیست‌شناختی شرکت داشت. عبدالاحد مومند در «سرده» غزنی افغانستان به دنیا آمد و از مدرسه عالی پلی‌تکنیک کابل و سپس دانشکده نیروی هوایی فارغ‌التحصیل شد. فضاپیمای آنها بر ایستگاه فضایی میر پهلو گرفت و فضانوردان در طول اقامت در آن ایستگاه به پژوهش‌های علمی و کیهانی پرداختند. همراهی مومند در برنامه فضایی شوروی، نماد مهمی در دوران حاکمیت حزب دمکراتیک افغانستان برای این کشور بشمار می‌رفت.

وی از ایستگاه فضایی میر با «محمد نجیب‌الله» رئیس جمهور وقت افغانستان نیز گفت‌وگویی تلفنی داشت. مومند چهارمین مسلمانی است که به فضا رفته و اولین فردی است که قرآن را با خود به فضا برده است. عبدالاحد مومند پس از پایان ماموریت در فضاپیمای سایوز تی‌ام-5 در قزاقستان بر زمین نشست. وی مدتی بعد راهی «اتحاد جماهیر شوروی» شد و دوره‌های آموزش خلبانی را تکمیل کرد.

در سال ۲۰۰۹، بلانت جایزه بفتا از سری جوایز بریتانیا را برای هنرمند انگلیسی برگزیدهٔ سال، دریافت کرد به خاطر به تصویر کشیدن ملکه ویکتوریا در فیلم ویکتوریای جوان (۲۰۰۹) تحسین قابل توجهی از وی شد که به دنبال آن موفق به دریافت جایزه گلدن گلوب بهترین بازیگر زن فیلم درام شد، او برداشت‌های تجاری موفقی را در اجرای نقش‌های عاشقانهٔ هیجان‌انگیز و علمی تخیلی بدست آورد که از آن جمله می‌توان به اداره تعدیل (۲۰۱۱)، فیلم هیجان انگیز علمی تخیلی لوپر (۲۰۱۲)، داستان علمی تخیلی لبه فردا (۲۰۱۴)، صید ماهی آزاد در یمن (۲۰۱۲)، به سوی جنگل (۲۰۱۴) اشاره داشت، در سال ۲۰۱۶ بلانت در فانتزی-اکشن شکارچی: جنگ زمستان در نقش ملکهٔ برفی ظاهر شد همین‌طور فیلم دیگر وی به نام دختری در قطار (فیلم) که بر اساس یک رمان پرفروش بین‌المللی با همین نام ساخته شده.

امیلی اولیویا لی بلانت (به انگلیسی: Emily Olivia Leah Blunt) (زاده ۲۳ فوریه ۱۹۸۳) بازیگر انگلیسی با تابعیت دوگانه بریتانیایی و امریکایی است، او حرفه‌ای ترین نمایش از خانواده سلطنتی (اجرا) ‏ را به نمایش گذاشت و جایزه امپایر برای بهترین تازه‌وارد ‏‏ توسط روزنامهٔ لندن ایوی‌نینگ استاندارد ‏ به نام او ثبت گردید، اولین هنرنمایی او در سال ۲۰۰۳ و در یک نمایش تلویزیونی به نام بودیکا (ملکهٔ جنگجو) ‏ بود، بلانت، این عملکرد خوبش را در سال ۲۰۰۴ نیز در یک فیلم درام به نام تابستان عشقی من به اجرا گذاشت که برای او جوایز فیلم ایوی‌نینگ استاندارد بریتانیا ‏را به همراه داشت.

همچنین در همان سال بلانت در همکاری مجدد با شرکت والت دیزنی بازی در نقش همسر بیکر در فیلم اقتباسی و موزیکال بسوی جنگل به همراه مریل استریپ، همبازی سابقش در فیلم شیطان پرادا می‌پوشد که نقش یک جادوگر را ایفا می‌کرد، آغاز کرد. نام اصلی : امیلی اولیویا لی بلانت Emily Olivia Leah Blunt زمینه فعالیت : سینما تولد : ۲۳ فوریهٔ ۱۹۸۳ ‏(۳۳ سال) محل تولد : لندن، انگلستان ملیت : بریتانیا، آمریکا پیشه : بازیگر سال‌های فعالیت : ۲۰۰۳ - تاکنون همسر : جان کرازینسکی (۲۰۱۰). او در ادامه در نقش یوجینی، در نمایش «وینسنت در بریکستون» ساخته نیکولاس رایت در تئاتر ملی و همین طور ژولیت، در نمایش رومئو و ژولیت ساخته ایندو روبیسینگهام در جشنواره تئاتر چیچستر، در سال ۲۰۰۲ به هنرنمایی پرداخت.

 

رکورد بیشترین زمان حضور یک زن در فضا شکسته شد

این موضوع بدان معنی است که او فقط 12 روز کمتر از رکورد حضور در فضا توسط یک آمریکایی که در اختیار همکارش «اسکات کلی» با 340 روز حضور در فضا است، در ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد بود. او و همکار فضانوردش «جسیکا میر» اولین پیاده‌روی فضایی تاریخ را که توسط دو زن انجام شده بود، در ماه اکتبر و از ایستگاه بین‌المللی فضایی انجام دادند. تا زمانی که کوخ از فضا برمی‌گردد، انتظار می‌رود وی در شش پیاده‌روی فضایی و انجام یک آزمایش حیاتی در داخل ایستگاه فضایی شرکت کرده باشد. این فضانورد ناسا اکنون 289 روز پیاپی را در فضا گذرانده است، و با این کار رکورد قبلی را که در اختیار «پگی ویتسون» با 288 روز در فضا بود شکست.

در طی این مسافرت بی‌نظیر و طولانی، کوخ علاوه بر رکورد بیشترین زمان حضور یک زن در فضا ، رکورد دیگری نیز از خود برجای گذاشت. البته ویتسون هنوز رکورددار طولانی‌ترین زمان سپری شده در فضا در طی چندین ماموریت با مدت تقریبا 666 روز دور از زمین است. او ابراز امیدواری کرد رکورد او هر چه زودتر شکسته شود زیرا بشر در تلاش است در زمینه فضا به موفقیت‌های بیشتری برسد. رکورد تاریخی بیشترین زمان در فضا طی یک پرواز در اختیار «والری پولیاکوف» با 438 روز در فضا در سال 1995 است. کوخ ابراز کرد که امیدوار است موفقیت‌های او الهام‌بخش افرادی دیگری باشد که از او الگو می‌گیرند. کریستینا کوخ با انجام دادن طولانی‌ترین پرواز فضایی توسط یک زن تاریخ‌ساز شد.

عجیب ترین رکوردهای فضایی ؛ از مسن‌ترین فضانورد تا بیشترین زمان حضور در فضا. وی که موفق شد طولانی‌ترین پرواز فضایی یک زن در تاریخ را به نام خود ثبت کند. کریستینا کوخ فضانورد ناسا رکورد بیشترین زمان حضور یک زن در فضا را شکست.

منبع

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.