تشریفات ثبت شرکت سهامی عام
در اعلامیه شعبه بانک و شماره حسابی تعیین شده است که اشخاص می توانند تا تاریخ معین مراجعه کرده و تعدادی ورقه سهام خریداری کنند، پس از گذشت مهلت فوق موسسان ظرف مدت (حداکثر) یک ماه به تعهدات پذیره نویسان رسیدگی کرده و پس از احراز اینکه تمام سرمایه تعهد شده و لااقل 35 % آن پرداخت شده است تعداد سهام هر یک از متعهدین را تعیین و مجمع عمومی موسس را دعوت می کنند. مثلاَ اگر سرمایه شرکتی ده میلیون ریال باشد تعهد پرداخت دو میلیون ریال باید به وسیله موسسین انجام شده و از این مبلغ هفتصد هزار ریال نقداَ در یکی از بانک ها در حسابی که به نام "شرکت در شرف تاسیس" باز می گردد تودیع گردد(ماده 6) ممکن است، سرمایه یک یا چند نفر از موسسین به جای پول نقد به صورت غیر نقد مثل زمین، خودرو، کارخانه یا امتیاز خاصی باشد.
2-دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین متضمن تصویب اساسنامه تعیین،اعضاء هیئت مدیره،انتخاب بازرسان و روزنامه های کثیرالانتشار 3-دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره 4-اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت(در صورتیکه قسمتی از سرمایه موسسین بصورت غیر نقدی باشد) 5-اصل مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار(مجوز ثانویه). 2-تهیه و تنظیم طرح مقدماتی اساسنامه 3-موسسان باید 20 % سرمایه شرکت را خودشان تعهد کنند و لااقل 35 % از مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام حساب شرکت در شرف تاسیس نزدیکی از بانک ها و در صورتی که تمام یا قسمتی از سرمایه به صورت غیر نقدی باشد عین یا مدارک آن را در بانک بسپارند و از بانک گواهی نامه دریافت نمایند.
2-دو نسخه اظهارنامه ی تکمیل شده 3-دو نسخه طرح اساسنامه تکمیل شده 4-تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت موسسین 5-اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت سرمایه (حداقل 35% از 20 % سرمایه تعهد شده) 6-اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی که ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد. در هر حال، اگر شرکت ظرف شش ماه از تاریخ تسلیم اظهارنامه مذکور در ماده 6 این قانون به ثبت نرسد، موسسان و پذیره نویسان می توانند به بانکی که پذیره نویسی نزد آن صورت گرفته است مراجعه کنند و تعهد نامه و وجوه پرداختی خود را مسترد دارند(ماده 19 لایحه قانونی 1347). بجز تضییقات مذکور، شرکت سهامی از زمان تشکیل و قبل از به ثبت رسیدن دارای حقوق و تعهداتی است که قانون برای آن معین کرده است؛ در نتیجه مدیران شرکت به محض انتخاب شدن و قبول سمت خود می توانند از اختیاراتی که قانون به آن ها اعطا کرده استفاده کنند.
شرکت سهامی عام و مدارک لازم جهت ثبت آن
مرحله اول: (مرحله تشکیل و تحصیل اجازه پذیره نویسی) -1 دونسخه طرح اعلامیه پذیره نویسی که بایستی به امضاء کلیه موسسین رسیده باشد 2-دو نسخه اظهارنامه ی تکمیل شده 3-دو نسخه طرح اساسنامه تکمیل شده 4-تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت موسسین 5-اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت سرمایه(حداقل 35% از 20 % سرمایه تعهد شده) 6-اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد 7-اصل مجوز اولیه از سازمان بورس و اوراق بهادار 8-تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نام پیشنهادی های و همچنین فیش واریزی مربوطه. (ماده 4)به این طریق که موسسین قبلاَ بیست درصد سرمایه را خودشان تعهد کرده و لااقل سی و پنج درصد مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام شرکت در شرف تاسیس در یکی از بانک ها سپرده و سپس اظهارنامه ای به ضمیمه ی طرح اساسنامه ی شرکت و طرح اعلامیه ی پذیره نویسی سهام، به مراجع ثبت شرکت ها تسلیم نمایند (ماده 6) شرکت سهامی عام کامل ترین نوع شرکت سهامی است و مسلم است برای انجام امور مهمه از قبیل استخراج معادن و تجارت با کشورهای خارج و تاسیس کارخانجات و ایجاد سدها و بانک ها تشکیل می شود که سرمایه ی فردی کفاف آن را نمی دهد.
مرحله دوم:( مرحله ایجاد و ثبت شرکت های عام سهامی) 1-دو نسخه اساسنامه که به تصویب مجمع عمومی موسس رسیده باشد 2-دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین متضمن تصویب اساسنامه تعیین،اعضاء هیئت مدیره،انتخاب بازرسان و روزنامه های کثیرالانتشار 3-دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره 4-اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت(در صورتیکه قسمتی از سرمایه موسسین بصورت غیر نقدی باشد) 5-اصل مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار(مجوز ثانویه). مع ذلک با توجه به مواد مختلف لایحه ی قانونی 1347 می توان گفت ثبت شرکت سهامی در واقع بدان معنا نیست که شرکت تمام حقوقی را که هر شخص حقوقی از آن بهره مند است تحصیل می کند بلکه قانونگذار ما اگرچه مانند قانونگذار فرانسه تحصیل شخصیت حقوقی شرکت را موکول به ثبت آن نزد مرجع ثبت شرکت ها نکرده ثبت شرکت در مرجع ثبت شرکت ها را شرط ادامه ی حیات آن قرار داده است.
ثبت شرکت سهامی عام
موسسین 35 درصد سرمایه شان را در حسابی به نام شرکت در حال تاسیس در بانکی سپرده مینمایند و سپس اظهارنامه ای به ضمیمه ی طرح اساسنامه ی شرکت و طرح اعلامیه ی پذیره نویسی سهام،به مراجع ثبت شرکت ها تسلیم نمایند. اگر نیاز به مشاوره و کسب اطلاعات در زمینه ثبت شرکت سهامی عام دارید به مقاله خوبی مراجعهه کرده اید زیرا در ادامه با در نظر گرفتن تجارب کارشناسان نوول بهترین راهنمای شما خواهند بود. خاطر نشان می شویم که در صورت روبرو شدن با هر سوال و مسئله ای می توانید با موسسه ثبت نوول در ارتباط باشید و از تجربیات مشاوران و کارشناسان ما در این مجموعه ثبتی بهره مند شوید. 2-در شرکت سهامی عام در هنگام تاسیس 20% از سرمایه توسط موسسین تعهد و حداقل 35% توسط آنان به حساب جاری شرکت در شرف تاسیس سپرده می شود و مابقی از طریق فروش سهام عموم تامین می گردد.
5-شرکت سهامی عام برای فروش سهام باید اعلامیه پذیره نویسی منتشر نماید بر خلاف شرکت سهامی خاص که این حق را ندارد. 7-امضای ورقه تعهد سهم در شرکت سهامی عام مستلزم قبول اساسنامه و تصمیمات مجامع عمومی می باشد. هزینه ثبت شرکت سهامی عام بسته به نوع فعالیت و سرمایه شرکت و غیره متفاوت می باشد. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم. 3-سرمایه شرکت سهامی عام در هنگام تاسیس حداقل 5 میلیون ریال می باشد. مدت زمان ثبت شرکت سهامی عام حدود 6 ماه از زمان تکمیل مدارک می باشد. شرکتی است که سرمایه آن از طریق فروش سهام یبن مردم تامین میشود. 4-اظهارنامه ثبت شرکت در شرکت سهامی عام به امضای موسسین می رسد.

8-حداقل تعداد اعضا برای تشکیل شرکت سهامی عام 5 نفر می باشد. پس از ثبت شرکت سهامی عام،سهام آن در بورس داد و ستد می شود. برای ثبت هر نوع شرکت، ابتدا باید یک نام از طرف مؤسسین برای شرکت انتخاب و پس از تأیید نام از طرف اداره ثبت شرکتهای مدارک لازم برای ثبت شرکت به اداره ثبت شرکت ها تحویل داده شود، در شرکت سهامی عام چون قسمتی از سرمایه شرکت از طریق فروش سهام به مردم تأمین می شود برای انجام این کار ابتدا باید پذیره نویسی سهام از طرف شرکت صورت پذیرد. بدین صورت که موسسین قبلاَ بیست درصد سرمایه را خودشان ضمانت نموده اند و حداقل 35 درصد از مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام شرکت در شرف تاسیس در یکی از بانک ها سپرده و سپس اظهارنامه ای به ضمیمه ی طرح اساسنامه ی شرکت و طرح اعلامیه ی پذیره نویسی سهام،به مراجع ثبت شرکت ها تسلیم کنند.
ثبت شرکت سهامی عام 【مشاوره رایگان ثبتی✔️】
هزینه های ثبت شرکت ها به عواملی چون میزان سرمایه مورد نیاز برای تاسیس شرکت و تعداد اعضای موسس شرکت ، موضوع فعالیت و حق الثبت شرکت وحق الدرج آگهی روزنامه رسمی و همچنین اجرای مراحل پذیره نویسی بستگی خواهد داشت و می تواند مبلغ و هزینه آن برای شرکت ها متفاوت باشد. مدت زمان مدیریت در شرکت های سهامی عام در اساسنامه قید می شود اما نباید این زمان از دوسال فراتر برود زیرا در صورتی که مدت زمان مدیریت قبل از انتخاب مدیران منقضی شود مدیران فعلی مسئول امور ومدیریت شرکت تازمان انتخاب مدیران جدید خواهند بود. این را بدانید در صورتی که سرمایه شرکتتان بعد از تاسیس کمتر از حد اعلامی شود باید کمتر از یک سال برای افزایش سرما اقدام نمایید در غیر این صورت یا شرکت را منحل و یا از نظر نوع شرکت تغییرات دهید.

با وجود اینکه قانون اینطور پیش بینی نموده که شرکت های سهامی عام باید حداقل 5 نفر مدیر داشته باشند از طرفی برای شرکت های سهامی از نوع خاص تعداد مشخصی برای اعضای هیئت مدیره در نظر گرفته نشده. به فکر ثبت شرکت خود هستید و می خواید شرکتتان را به شکل یک نوع از شرکت های تجاری به ثبت برسانید ؟ از بین 7 نوع شرکت های تجاری قابل ثبت و رسمی در کشور نوع سهامی عام را انتخاب کردید ؟. حداکثر زمان برای دوران مدیریت مدیران در شرکت ها دوسال در نظر گرفته شده است که با اتخاذ تصمیمات و با رای اکثریت آرا صورت می پذیرد که این امر در مجمع عمومی عادی انجام می پذیرد. همینطور محدودیت های وارد شده بر حوزه ی اختیارات هیئت مدیره که دارای توافق مدیران و دارندگان سهام قرارگرفته است و اشخاص ثالث اطلاعی از آن ندارند، باید به شکل کتبی قید گردد.

پرداخت سپرده به صورت غیر نقدی به گونه ای است که در بانکی که سپرده ها به صورت نقدی انجام شده مدارک مورد نیازی شامل گواهی بانکی و اظهارنامه به اداره ثبت شرکت ها ارائه گردد. مدیران می بایست تعداد سهام مورد نیاز را در اختیار شرکت در طول مدت زمان تصدی گری خویش قرار دهند تا در شرایط ضرر ناشی از عدم مدیریت کارآمد بقیه مدیران شرکت متضرر نشوند. مدیران در برابر مقررات عادی در ارتباط با شرکت، سهامداران و شخصیت های ثالث در ارتباط با شرکت و در آخر در برابر هرنوع تخطی از این قبیل مقررات مسئول و متعهد خواهند بود. با توجه به این موضوع با استناد به اینکه یک شرکت خصوصی و نیز از نوع شرکت سهامی عام نیاز به انتخاب رئیس و هیئت مدیره دارد باید بر طبق قانون تعداد اعضا را مشخص کرد.
مراحل تشکیل و ثبت شرکت سهامی عام
ماده 6 لایحه اصلاحی این مرحله از تأسیس شرکت را بدین شرح خلاصه می نماید: «برای تأسیس شرکتهای سهامی عام، مؤسسین باید حداقل 20% سرمایه شرکت را خود تعهد کرده و لااقل 35% مبلغ تعهد شده را در حسابی بهنام شرکت در شرف تأسیس نزد یکی از بانکها سپرده، سپس اظهارنامه ای به ضمیمه طرح اساسنامه شرکت و طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام که به امضای کلیه مؤسسین رسیده باشد در تهران به اداره ثبت شرکتها و در شهرستانها به دایره ثبت شرکتها و در نقاطی که دایره ثبت شرکتها وجود ندارد به اداره ثبت اسناد و املاک محل، تسلیم و رسید دریافت کنند».
پس از پایان مهلت پذیره نویسی، خواه این مهلت تمدید شده یا تمدید نشده باشد، مؤسسین باید به حکم ماده 16 لایحه اصلاحی ظرف یک ماه به پذیره نویسی و تعهدات پذیره نویسان رسیدگی و پس از اطمینان از صحت عملیات پذیره نویسی و اینکه کل سرمایه مقرر برای تشکیل شرکت پذیره نویسی و میزان سرمایه نقدی که نبایستی از %35 کمتر باشد پرداخت شده است، مجمع عمومی مؤسس را دعوت نمایند. علاوه بر وظایف یاد شده، مجمع عمومی مؤسس باید به دو موضوع بسیار مهم یعنی رسیدگی به مزایای مطالبه شده از سوی مؤسسین مطابق بند 7 ماده 9 لایحه اصلاحی ناظر به اعلامیه پذیره نویسی و نیز آورده ای غیرنقدی مؤسسین بپردازد، البته در صورتی که چنین امتیازی مطالبه و یا آورده غیرنقدی موجود باشد.
ماده 18 لایحه اصلاحی این مرحله را بدین شرح توصیف نموده است: « اساسنامه ای که به تصویب مجمع عمومی مؤسس رسیده به ضمیمه صورتجلسه مجمع و اعلامیه قبولی مدیران و بازرسان جهت ثبت شرکت به مرجع ثبت شرکتها تسلیم خواهد شد». اگر چه از ظاهر آن ممکن است اجتماع مؤسسین تلقی گردد و قانونگذار در برخی مقررات به مسامحه آن را مجمع عمومی مؤسسین خوانده است، اما این مجمع از اجتماع هر دو گروه سرمایه گذار، یعنی مؤسسین و پذیره نویسان تشکیل میشود. همانطور که مفاد اظهارنامه نشان میدهد، مشخصات اصلی شرکت و هویت مؤسسین، اطلاعات مورد نظر قانونگذار برای ارائه اظهارنامه است؛ چرا که اظهارنامه صرفا جهت مرجع ثبت شرکتها و نه آگاهی اشخاص ثالث تنظیم میگردد.
راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی عام
به طور کلی شرکت ها از اجتماع حداقل دو نفر به جهت فعالیت تجاری و کسب سود و تقسیم آن میان شرکاء تشکیل می شوند اما هر یک از شرکت ها شرایط و حداقل هایی برای میزان سرمایه ، تعداد اعضاء و مسئولیت سهامداران دارند مانند سهامی عام که حداقل تعداد اعضاء ۵ نفر است. شرکت های سهامی عام تفاوت های چندانی با شرکت سهامی خاص دارند چنانچه ثبت شرکت سهامی عام در مقایسه با ثبت شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود که رایج ترین نوع ثبت شرکتها در ایران هستند ، طرفداران کمتر و فرآیند پیچیده تری دارد. جهت دریافت مشاوره تخصصی رایگان و انجام کلیه امور مذکور می توانید از طریق شماره ۰۲۱۸۸۸۸۸۸۲۲ با کارشناسان ما در تماس باشید و همچنین تمامی مقالات آموزشی ثبت شرکت را نیز در سامانه اینترنتی ثبت نیک به نشانی https://nikregister.

ثبت شرکت نیک با هدف ارائه تمامی خدمات ثبتی از جمله ثبت شرکت ها ، ثبت تغییرات شرکت ها ، امور مالیاتی و حسابداری و کلیه امور وابسته ، بیش از ۲۳ سال است که توانسته رضایت مدیران شرکت های بزرگ و کشور را جلب نماید. چنانچه در شرکت های سهامی خاص سرمایه تماماً توسط موسسین شرکت تأمین می شود اما در شرکت های سهامی عام همانطور که از نام آن مشخص است بخشی از سرمایه توسط موسسین و بخش دیگر از طریق پذیره نویسی تأمین می گردد. ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکت ها دو مرحله است و در صورتی که نقصی در اطلاعات و مدارک ارسالی به سامانه وجود نداشته باشد ، ثبت شرکت سهامی عام با موفقیت انجام می گیرد.

ثبت شرکت نیک با حذف واسطه ها و بهره گیری از فارغ التحصیلان و متخصصین این حوزه تمامی کلیه این خدمات از جمله ثبت شرکت ، ثبت تغییرات شرکت ، امور مالیاتی و. لازم به ذکر است پس از تکمیل اطلاعات و طی فرآیند ثبت شرکت سهامی عام در اداره ثبت شرکت ها ، باید از قوانین و ضوابط سازمان بورس و اوراق بهادار پیروی کنید. ثبت شرکت سهامی عام بهترین فرصت برای افرادی است که قصد راه اندازی پروژه ها و برنامه های کلان دارند که در عین حال نیاز به سرمایه بسیاری نیز دارند. با وجود مزایای متعدد شرکت سهامی عام ، مراحل طولانی و زمانبر ثبت اینگونه شرکت از جمله دلایلی است که متقاضیان را از ثبت آن منصرف می کند.
ثبت شرکت سهامی خاص
پیش از ثبت شرکت بهتر است با میزان مسئولیت سهامداران و اعضاء شرکتها آشنایی بیشتری پیدا کنید، چنانچه کارشناسان متخصص ثبت شرکت نیک کلیه این خدمات ثبتی را به متقاضیان ارائه میدهند و تا انتهای مراحل شما را همراهی میکنند. به طور کلی در یک دستهبندی شرکتهای سهامی به خاص و عام تقسیم میشوند، در شرکتهای سهامی عام بخشی از سرمایه توسط مؤسسین و بخش دیگر از طریق پذیرهنویسی تأمین میگردد. با ثبت شرکت سهامی خاص به نسبت شرکت با مسئولیت محدود از مزایای بیشتری بهرهمند خواهید شد، چنانچه در مناقصات و مزایدات دولتی و خصوصی نیز از ارزش و اعتبار بیشتری برخوردار است.

ثبت شرکت نیک با تجربه بیش از 23 سال در امور ثبتی ایران در کوتاهترین زمان ممکن و با حداقل هزینه توجه بسیاری از مدیران بزرگ و کوچک کشور را به خود جلب کرده است. در این مقاله قصد داریم در مورد ثبت شرکت سهامی خاص، مدارک، قوانین و شرایط، مزایا، مراحل و هرآنچه که باید در مورد ثبت شرکت سهامی خاص بدانید ، توضیح دهیم. بعد از ثبت شرکت، مسئولیت سهامداران در شرکت تقسیم میگردد و در صورتی که فعالیت اقتصادی، تجاری صورت بگیرد همه اعضاء مسئول خواهند بود نه فقط یک نفر. امکان پذیرهنویسی در شرکت سهامی خاص وجود ندارد و پذیرهنویسی به معنای فروش سهام به اشخاص ثالث جهت تأمین قسمتی از سرمایه است.

در مجموع ثبت شرکت به کسب و کار شما جنبه قانونی و رسمیتری میبخشد و افراد تمایل بیشتری به عقد قرارداد با اشخاص حقوقی دارند. برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان و انجام خدمات ثبتی در کوتاهترین زمان از طریق شماره 02188888822 با کارشناسان ما در تماس باشید. ثبت شرکت سهامی خاص یک فرصت عالی برای شروع کسب و کار با مزایای متعدد است که در ایران نیز مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. تذکر : در شرکتهای سهامی خاص حتی در صورتی که فعالیتشان تجاری نباشد، شرکت بازرگانی به حساب میآیند. همچنین میتوانید مقالات آموزشی امور ثبتی را نیز در سامانه اینترنتی ثبت نیک به نشانی www.

- ۰ ۰
- ۰ نظر