سرکه - آزمایش دگردیسی مگس سرکه

۴۷۲ بازديد

فروشگاه اینترنتی نیمرو

لاروها سفید رنگ و بندبند بدون پا و زواید بدنی و در ناحیه سر قلابهای آرواره ای به رنگ سیاه دیده می‏شوند در این مرحله رشد حشره سریع بوده و غذای فراوان میخورد ولی هنوز بالا ندارد، پس از آن نیز شفیره تکامل پیدا کرده و حشره کامل یا بالغ ظاهر می‏گردد طول مدت این مراحل تحت تاثیر دمای محیط متغیر است بطوری که در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد متوسط دوره تخم و لارو ۸ روز است و در دمای ۲۵درجه این مدت به ۵ روز تقلیل می‏یابد. غالبا چشمهای مرکب آن درشت و قرمز رنگ بوده و بالها در حالت استراحت بطور مسطح و در پشت بدن قرار می‏گیرند فاقد قاشقک بال بوده و بر روی میوه های در حال تخمیر و اطراف خمره های سرکه دیده می‏شود و دارای چهار جفت کروموزوم است، بعد از اینکه عمل لقاح صورت گرفت و زیگوت تشکیل شد ، مراحل رشد و نمو رویانی در داخل غشاءهای تخم انجام می‏گیرد و سپس لارو از تخم خارج شده و با تغذیه و رشد خود در نهایت به شفیره تبدیل می‏ شود.

مگس سرکه,مگس سرکه آزمایشگاه ژنتیک,مگس سرکه وحشی,مگس سرکه اسکارلت,مگس سرکه رابی,مگس سرکه چشم سفید,مگس سرکه موتانت,مگس سرکه چشم قرمز,مگس سرکه Sepia,مگس سرکه محیط کشت,مگس سرکه گزارش کار ازمایشگاه ژنتیک,مگس سرکه تیپ وحشی,مگس سرکه Wild,مورفولوژی مگس سرکه وحشی,موتانتهای مگس سرکه,مگس سرکه در محیط کشت.   مگس سرکه یا مگس میوه و یا بهتر است بگوییم Drosophila melanogaster مگسی است از زیرراسته مگسهای Brachycera و راسته دوبالان Diptera می‏باشد طول بدن این مگس ۴-۳ میلیمتر و به رنگ های زرد ، قهوه ای ، خاکستری تا سیاه بوده و موی آریستا در شاخک ها پروش بوده و بند سوم شاخک تا حدودی تخم مرغی است.

پروفسور Leslie pick و همکارانش در بخش حشره شناسی چگونگی ایجاد تغییر در ژنهای مگس سرکه را که سبب کاهش تولید انسولین می شود ( مانند دیابت نوع 1 در انسان) در مقاله ای که در ماه نوامبر سال 2009 در مجلۀ the proceedings of the national Academy of science به چاپ رسید، توضیح دادند. مگسهایی که این جهش ها در آنها انجام شده است، سست و بی حال هستند و بنظر می رسد بافتها ی چربی خود را برای  بدست آوردن انرژی حتی زمانی که در حال تغذیه اند، مصرف می کنند(حیوانات طبیعی در موقع تغذیه به ذخیرۀ چربی می پردازند، نه به شکستن آن) . دکتر pick می افزاید ما با استفاده از این مگس ها که دستکاری ژنتیکی شده اند خواهیم توانست مدلی برای درک بهتر نقص های ژنتیکی ایجاد شده در بیماران دیابتی و شناسایی ژنهای مورد نظر و یافتن راههایی برای ابداع داروهای جدید استفاده کنیم.

 

منبع

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.